Elly Griffiths – A Room Full of Bones

Med denna bok utläst har jag hunnit ikapp min första läsupplevelse av Ruth Galloway – novellen Ruths First Christmas Tree, som utspelar sig efter denna den fjärde boken i serien om henne.

Det är den första jag läser på engelska och jag gillar verkligen språket, kommer nog fortsätta läsa dessa på engelska. Översättningarna av den första och andra var bra, men den tredje kändes lite konstig utan att jag riktigt kan identifiera varför, men jag gillade nog den storyn bäst hittills ändå.

För att reda ut begreppen, här kommer böckerna i ordning: 1. Flickan under jorden (Crossing Places) 2. Janusstenen (The Janus Stone), 3. Huset vid havets slut (The House at Sea´s End), 4. Känslan av död (A Room Full of Bones), 5. En orolig grav (Dying Fall, (fast den har jag inte läst än)).

I slutet av min utgåva av A Room Full of Bones finns ett utdrag ur vad som sägs vara nästa bok i serien, men där kallas den Tomb of the Raven King. Det verkar dock vara samma som Dying Fall… Skumt. Nåväl.

room full of bones

I denna bok medverkar Ruth i en utredning som centreras kring en kista där gamle biskop Augustine som dog på 1300-talet ska ligga. Kistan ska öppnas under en ceremoni på museet i Kings Lynn. När Ruth kommer dit hittar hon intendenten död bredvid kistan. Var det en naturlig död, bara oväntad? Andra mystiska saker händer också, kring familjen Smith som äger museet och även ett stall med galopphästar.

Det är roligt att fortsätta följa Ruth, dottern Kate, vännen Cathbad och Nelson, men jag tycker att den här historien spretar lite för mycket och är inte min favorit i serien.

Finns hos Adlibris på svenska och engelska, Bokus och Bokia till exempel.

Andra som bloggat om boken är Nilma, Anette på Litteraturmagazinet, Ett hem utan böcker och Fiktiviteter.

A Room Full of Bones, 344 sidor (pocket) Quercus 2012. På svenska: Känslan av död, Minotaur förlag.

Annons

4 reaktioner till “Elly Griffiths – A Room Full of Bones

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s