Bokbloggsjerka 22-25 februari: Lässvackor

I veckans jerka vill Annika att vi svarar på frågan om vi någon gång drabbas av lässvackor och hur vi i så fall tar oss ur dem.

Ja, jag drabbas av lässvackor, och jag har precis tagit mig ur en! Skrev lite om det här.

Anledningen till att jag ramlade ner i lässvackan var nog primärt att jag skaffade häst och hade mycket att tänka på i samband med det, kombinerat med att jag läste den ganska ospännande Körkarlen. Men det berodde nog också på att jag hade läst väldigt mycket mer än vanligt när jag var på sol(läs)semester i januari, så jag kanske var lite mätt? Efter dusten med Körkarlen  tänkte jag läsa något jag verkligen sett fram emot, nämligen A Room Full of Bones av Elly Griffiths. Den var bra, men inte så bra som jag hade väntat mig eller behövt.

Så efter det tog jag en till som jag sett mycket fram emot, nämligen Ann Rosmans Själakistan, nummer två i serien om göteborgspolisen Karin Adler. Jag har inte recenserat den än, men jag gillar verkligen Rosman. Lättläst, engagerande och med botten i vad som känns som ganska solid research. Rekommenderas!

Nu läser jag Välkommen ut på andra sidan av Annamaria Jansson, som också verkar bra så här långt, så jag kan nog blåsa faran över för denna gång. Receptet för mig är alltså att läsa något som både är lustfyllt och hyfsat lättläst.

Annons

19 reaktioner till “Bokbloggsjerka 22-25 februari: Lässvackor

 1. Ann Rosman är så himla bra, läst hennes senaste Mercurium,,toppenbok. Välkommen på andra sidan har jag inte hört, så jag tar till mig detta tips och tackar.
  Mia

 2. Jag tycker inte att det är en lässvacka när man är mätt. Jag var ganska bokmätt inledningsvis i februari men nu har det lossnat lite. För mig är det en lässvacka om man inte VILL läsa. Om man inte hinner, för att man som du har fått en fantastisk häst på halsen, då är det bara så att man inte har tid att läsa!

   1. Kul! En del har kallat det chick-lit och det är ingen genre jag är van vid men jag förstår att du gillar iaf Marian Keyes, är den chick-lit tycker du? Jansson skriver förresten på en tvåa i detta nu!

   2. Chick-lit vet jag inte om jag skulle kalla Välkommen ut… Marian Keyes tycker jag är chick-lit i allra högsta grad men alla hennes böcker är inte så chick-littiga kanske… Fast när jag tänker på det nu vet jag inte riktigt hur man ska definiera chick-lit alls… Skrev mitt top ten tuesday inlägg idag om topp tio (chick-lit) karaktärer 🙂

 3. Körkarlen är tung ,läste den i skolan för jättelänge sen. Lättläst är nog en rätt bra medicin. Skall kolla ditt chick-lit inlägg lite senare, eftersom jag själv fuskar lite i den genren. Sen exakt vad man definierar som chick-lit verkar rätt svävande. Skall bli kul att se din tolkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s