En smakebit på söndag: Det blod som spillts

Jag blev verkligen förtjust i Åsa Larsson efter att ha läst Till offer åt Molok. Och vilken tur jag hade att jag kunde låna de tre jag inte läst (alltså nummer 2-4 i serien) av min faster. Kanske inte så överraskande eftersom jag lånade Molok av henne…

Det blod som spillts är den andra boken i serien om Rebecka Martinsson.

det blod som spillts

Här arbetar hon fortfarande på juristbyrån Meijer & Ditzinger, men nu är hon sjukskriven efter sin kollaps som kom ett tag efter händelserna i den första boken, Solstorm. För att behålla kontakten med jobbet blir hon medbjuden till Kiruna där en av delägarna i byrån, Torsten Karlsson, ska försöka landa en ny klient.

Med den här smakbiten (sidan 63) vill jag visa Åsa Larssons fina miljö- och stämningsbeskrivningsförmåga:

Asfaltsvägen övergick i grusväg. På deras vänstra sida flöt älven och man kunde se Jukkasjärvi på andra sidan. Gruset knastrade under bildäcken. På vardera sida om vägen stod trähus, de flesta rödmålade. Några trädgårdar pryddes av borttynande blommor i traktordäck och miniatyrväderkvarnar, andra av gungställningar och sandlådor. Hundar sprang så långt de kunde i sina hundgårdar och skällde hest efter den förbipasserande bilen. Rebecka kunde känna blickarna inifrån husen. En bil man inte kände igen. Vem kunde det vara? Torsten såg sig omkring som ett lyckligt barn, kommenterade de fula tillbyggnaderna och vinkade åt en äldre man som upphörde med sin lövkrattning och stirrade efter dem. De passerade några smågrabbar på cyklar och en storvuxen kulle på flakmoppe.

Fler smakebitar hittar den som vill hos Flukten fra virkeligheten!

Annons

24 reaktioner till “En smakebit på söndag: Det blod som spillts

      1. Själv har jag inte varit norr om Sälen, vilket känns otroligt pinsamt och precis som du så vill jag åka direkt när jag läser Åsa Larsson.

  1. Takk for smakebiten, denne har jeg stående i hylla, og skal snart få lest den – ønsker meg bare noen flere timer i døgnet 😉

  2. En fin smakebit, fra en fin bok! Jeg har lest alle Åsa Larsson har gitt ut, så jeg håper det kommer fler! 🙂 Ha en fin dag!

  3. Åsa Larsson har jeg ikke lest noe av, men Till offer åt Molok skal jeg snart høre på digikort, hvis jeg greier å rive meg vekk fra Chelsea Cain sin krimserie:) Takk for smakebiten! Ha en herlig søndag!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s