Bokbloggare: Vem är du? Vad kan vi göra tillsammans?

Feelgoodbibliotekarien har en fin enkät med trevligt syfte jag tänkte svara på!

1. Varifrån bloggar du?

Vallentuna, några mil norr om Stockholm. Bor i ett hus på landet med en man, två katter och en häst (fast hästen bor i ett stall två kilometer bort)

2. Förslag på hur vi bokbloggare skulle kunna samarbeta mer och bättre med varandra?

Aahh… Hm. Man måste ju kunna utvidga och vidareutveckla de här ”utmaningarna”, typ tematrion, bokbloggsjerka, boktolva, klassikerutmaning på något sätt, men jag vet inte hur. Mail-listor som Spetsig föreslog är nog också en bra idé. Bokmässe-ambassadörerna (nuvarande och de som varit förut) kanske man kan kika på? Träffar, som BokSPAning, bokkollon… Jag är dessvärre ingen idéspruta på så sätt…

3. Förslag på hur vi skulle kunna samarbeta med bibliotek och/eller förlag?

Recensionsexemplaren är ju trevliga, hehe. Pocketlover brukar ju presentera månadens förlag och (ibland i alla fall) ha en tävling kring det. Biblioteken borde ju kunna samla ihop bokbloggar i det aktuella området och ha någon typ av feed på dessa bloggars inlägg (jag är dock för teknisk för att veta de korrekta termerna och mer om tekniken kring det).

4. Beskriv dig själv i form av en befintlig eller påhittad boktitel!

Den vidunderliga historien om vardagen som kommer och går av sig själv

Något sådant kanske? Låter lite cheesy och rippat kanske men jag kommer inte på några existerande boktitlar…

Motivering till titeln: Jag tycker inte att jag gör några större utsvävningar i mitt liv, men jag trivs i min vardag. Jag reser lite då och då och gillar det, åker till jobbet och gillar det, jag åker hem (i min fräsiga bil) och gillar det, jag åker till stallet (till min nu alldeles egna söta häst) och gillar det, och så kommer jag hem och umgås med min man (som i och för sig har lite synpunkter på att jag lägger tid på bokbloggande och stallet, så jag får väl effektivisera mitt bokbloggeri på något sätt) och gillar det. Hylla vardagen!

5. Vad vill du veta om mig och andra bokbloggare? Lägg till din egen fråga här och skicka utmaningen vidare till en bokbloggare som du är nyfiken på.

Jag vill veta ”allt”, men om jag ska begränsa mig håller jag mig till övriga fritidsintressen och frågar: Vad gör du när du inte läser eller bloggar om böcker?
Uppdatering: Jag kanske skulle svara på min egen fråga… När fritiden inte fylls av bokläsande eller bokbloggande så är jag i stallet, ibland så lite som en trekvart, ibland tre-fyra timmar per dag. Sedan blir det en del teveserie-tittande med min man, och en del kortspelande (Rummy, Kille) med man och grannar (svåger och svägerska).

Annons

4 reaktioner till “Bokbloggare: Vem är du? Vad kan vi göra tillsammans?

  1. När jag inte läser eller bloggar så är det mest vardagliga ting såsom familj, hus och inte minst TV:n och jag försöker gå på yoga emellanåt. Jag kan inte påstå att jag har något annat intresse förutom läsningen.

  2. Hej lite framsfusigt men välment vill jag fråga om någon som bloggar om böcker vill läsa Röd Vinterängel samt Ankharen och sedan recensera dessa. Vill ni kolla lite innan så kan jag rekomendera er att gå ut på:
    http://www.bra-leve-forlag.se
    Böckerna får ni tillsända på mail e-bok om och när ni visar var de kommer att recenceras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s