Bokbloggsjerka 5-8 april: Ultimata lässtunden

I veckans jerka undrar Annika hur den ultimata lässtunden ser ut.

Jag vet inte om jag kan välja en…

Det bästa är nog, som på vår läs/solsemester i januari, att lägga sig i en solstol på ett lagom varmt och soligt ställe och bara läsa. Läsa hela dagen. Men det är ju inte så ofta man kan åka på (läs)semester så det finns väl andra stunder att berätta om också.

Jag läser alltid innan jag ska somna. Sen somnar jag med lampan tänd. Det är en ovana jag inte lyckas bryta, om jag (eller oftare: mannen) släcker lampan åt mig så vaknar jag och måste tända och läsa lite till. Det har nog att göra med min mörkrädsla som liten, att vilja sova med lampan tänd. Men den stunden gillar jag hur som helst; att lägga sig efter en lång (eller kort!) dag och läsa mig till sömns.

En annan bra lässtund hade jag igår i badet. Tog ett varmt skumbad för mitt arma ryggskott. Badet ackompanjerades av cola och godis… Bra för ryggen har jag hört! Och faktum är att ryggen blev jätteglad och jag sov väldigt gott sedan. Så gott att jag låg för still och nu har jag rätt ont igen…

Sist men inte minst: Det är inte dumt, verkligen inte dumt, att lägga sig i soffan, benen upp, filt på benen, katt på filten, kaffekopp inom räckhåll och läsa. Jag har faktiskt både en läsfåtölj och ett bibliotek hemma, men läsfåtöljen är oftast ockuperad av sagda katt.

Trevlig helg!

Annons

37 reaktioner till “Bokbloggsjerka 5-8 april: Ultimata lässtunden

 1. Läser innan jag somnar gör jag också, men jag slutar läsa innan jag somnar.

  Du menade att cola och godis är bra för ryggen va, för det har jag också hört 🙂

 2. Läsa i badet har jag inte haft möjlighet att göra på mååååånga år. 😦 Det saknar jag.

  Ett tips för din onda rygg: kyl området där du har ont med tex en kylkamp invirad i en handduk. Det dämpar inflammationen. Ca 10-15 min några ggr om dagen. Det är superskönt efteråt, promise! 🙂 Sorry, min sambo är kiropraktor och jag kan inte låta bli att ge tips när jag hör folk som har ont i ryggen…

   1. Jag vet, men när jag själv fick det tipset för många år sedan blev jag arg att ingen tipsat om det tidigare. 🙂 För efteråt är det sååå skönt. Svullnaden och irritationen lägger ju sig och därmed även värken.

 3. Läsa innan man somnar är ett bra sätt att inte ligga och grubbla på dumheter som hänt under dagen eller oroa sig för morgondagens jobb etc! Tycker läkarna borde börja skriva ut litteratur på recept, det skulle göra underverk för folkhälsan.

 4. Jag tror att jag måste ha godis och cola för min rygg nästa gång för att prova 🙂 Läsa i badet har jag inte klarat av eftersom jag tycker är så obekvämt.

 5. Det där med kyla funkar – minskar svullnaden – , en påse frysta gröna ärtor är inte dumt den formar sig efter ryggen 🙂
  Att läsa i badet är skönt!

 6. Flera härliga lästips. Läsa i badet har jag aldrig prövat 🙂 Däremot läser jag nästan alltid något kapitel innan jag somnar.

 7. Läsa i badet låter mysigt 🙂 Och Lässemester låter som rena drömmen! Men tyvärr är det ju inte så ofta som man kan göra det……..och reser man så vill man ju se sig omkring också och inte bara sitt och läsa….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s