Hur går det med utmaningarna?

Jag började bokblogga i augusti 2012 och det tog ett tag innan jag kom in i det och hittade min form, stil eller vad man nu ska kalla det. En blandning av recensioner, boktankar och utmaningar. Förutom de veckovisa utmaningarna som bokbloggsjerka och tematrio så har jag hakat på några som löper under året också: Boktolva (upphovsperson Enligt O), Författarfemma (upphovsperson Malin), Novellvåg (upphovsperson Och dagarna går) och Klassikervår (upphovsperson Lyrans Noblesser).

Dessa utmaningar har jag tänkt ska hjälpa mig att läsa utanför boxen; mer klassiker, noveller, böcker som inte utspelar sig i Sverige eller Storbrittannien, ungdomsböcker och annat jag är ovan vid att läsa.

När snart två månader av året har gått tänkte jag göra en delsummering:

Boktolva

Här har jag läst två av tolv (finns ju 20 på listan): Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie, Körkarlen av Selma Lagerlöf och en novell ur Båten av Nam Le.

Klassikervår

Körkarlen av Selma Lagerlöf. Jag hoppas även få läst Breakfast at Tiffanys av Truman Capote och Norrtullsligan av Elin Wägner.

Novellvåg

Här har det bara blivit novellen Kärlek och vördnad och medlidande och stolthet och barmhärtighet och offervilja av Båten av Nam Le.

Författarfemma

Har läst två böcker av Elly Griffiths; Huset vid havets slut och A Room Full of Bones. Och så blev det även en av Åsa Nilsonne, som är en gammal favorit. Den jag läste, Tunnare än blod, var nog den sämsta jag läst av henne tror jag. Det var dock bland de första hon skrev tror jag, så det är väl förlåtligt. Kan ändå rekommendera henne som författare!

Jag gillar utmaningar, i lagom mängd. De hjälper mig att strukturera mitt läsande och upptäcka nya saker.

Annons

12 reaktioner till “Hur går det med utmaningarna?

  1. Jag var med i Boktolva för två år sen, men resultatet blev inget vidare så nu skippar jag utmaningar. Idéen gillar jag fortfarande, men eftersom jag har svårt att hinna läsa allt jag VILL läsa har jag insett att utmaningar inte funkar, jag blir bara stressad.

  2. Jag ligger lite lågt med läsutmaningar. Råkade av en slump haka på novellvågen och det är kul att läsa noveller för jag gör det så sällan annars. Jag är också med i Böcker om böcker (Västmanländskans bokblogg) och det går bra. I höstas lyckades jag dock inte fullfölja Tre på tre hos Pocketlover.

  3. De flesta utmaningar går riktigt bra, men Boktolvan har halkat efter. Där har jag ännu inte läst en enda bok så jag har planerat in två därifrån i mars 🙂

  4. Min egen Författarfemman ligger jag lite efter med, men nu är jag iofs inne på andra författaren. Tanken är väl eg. att jag tänkte läsa mer än bara en bok av de fem författare jag väljer – men det kanske inte blir så för alla.

    Boktolva har jag läst 3 så den är jag nöjd med!

    Novellvågen har jag missat, men det låter som en intressant utmaning! Jag har ju faktiskt redan lånat hem en del noveller att läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s