Elly Griffiths – Huset vid havets slut

Den tredje boken om Ruth Galloway och kanske den mest spännande. Eller så tycker jag det för att den är färskast i minnet…

huset vid havets slut

Ruth börjar jobba igen efter sin föräldraledighet. Hennes kollegor som kartlägger erosionen vid kusten hittar en dag skelett begravda i sanden. Det visar sig (bland annat genom Ruths utredningar) vara skeletten efter sex tyska soldater som avrättades under andra världskriget. Fyndplatsen är svårtillgänglig på grund av tidvattnet.

Vilka kan veta något om detta? Hemvärnsgubbarna från trakten kanske. Problemet är bara att de börjar bli till åren, det är bara två gubbar kvar i livet som kan tänkas veta något om detta. När två av dem avlider hastigt men synbart naturligt verkar gåtan svår att lösa.

Den här boken utspelar sig i nutid men läsaren titta tillbaka lite till krigstiden också. Som vanligt är det inte bara själva kriminafallet vi läser om, utan även om Ruth, hennes osäkerhet i föräldrarollen, relationen till polisen Harry Nelson, till kompisen Shauna och druiden Cathbad som jag gillar mer och mer. Jag tycker mycket om persongalleriet i Griffiths böcker men också en särskild stämning eller atmosfär som gör att jag längtar till nästa lässtund. Jag upplevde dock inte språket lika bra i denna som i de två första böckerna, men jag tror det kan bero på översättningen.

Jag har uppföljaren A room full of bones (Känslan av död) hemma men ska vänta med den lite, så får jag njuta av Ruth under en längre period! Det är det som är så bra med att vara lite sen på bollen – man kan läsa bokserien i den takt man vill!

Andra som bloggat om boken är Bokmalen, PocketBlogg och Annika. Finns att köpa på engelska och svenska på till exempel Adlibris och Bokus.

Huset vid havets slut (The House at Sea´s End) 303 sidor (pocket) Månpocket 2012

Annons

5 reaktioner till “Elly Griffiths – Huset vid havets slut

  1. Det var en annan översättare till denna, så förmodligen berodde ”språkförändringen” på det. Jag håller också lite på Känslan av död 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s