Sofia Hallberg – Mina Fräknar

En av de vanligaste söktermerna för att komma till mig är Sofia Hallberg. Strax innan jag flyttade bloggen från bokenhanna till Books ABC recenserade jag Mina Fräknar, så nu tänkte jag köra en repris!

Jag var lite skeptisk mot Mina fräknar till en början. Jag undrade vilka konstiga mönster Karin Silvius skulle se i sina fräknar, tyckte det verkade lite stört. Och det är det kanske. Men sedan drogs jag med! Sträckläste boken och tyckte den var väldigt spännande.

Huvudpersonen Karin Silvius är en spännande karaktär, trots sin uppenbara tråkighet. Hon träffade sin sambo Mats redan på universitetet. Hon var en av de bästa i klassen och borde fått ett riktigt toppjobb men istället är det Mats som jobbar på UD och Karin som hankar sig fram som konsult via Manpower. Inget fel i det men kanske inte vad hon tänkte sig.

Jag undrar i hela boken varför, vad hände som fick den ambitiösa plugghästen att inte fara iväg som en raket in i framtiden. Precis i slutet tror jag att jag fått svaret…

Jag tycker hela tiden att Karin har gjort en mängd konstiga val i livet, och att hon hanterar situationen som uppstår i hennes liv nu på ett konstigt sätt. Jag vill hela tiden säga åt henne hon ska göra och blir förvånad över hennes val. Men det är väl det som gör boken så spännande.

Detta är Sofia Hallbergs debutroman, hon skriver korta, intensiva kaptiel och jag är mycket imponerad. Hoppas hon skriver fler böcker!

Finns bland annat på Adlibris och Bokus. Kommer i pocket i vår!

Mina fräknar, 364 sidor inbunden, Damm förlag (recensionsexemplar, tack!)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s