Bokstavsutmaning: N

I Malins bokstavsutmaning har vi nu kommit fram till bokstaven N.

Bok på N: Nattfåk av Johan Theorin. Av honom har jag också läst Skumtimmen, men inte Sankta Psyko. Jag har för mig att jag gillade Nattfåk bäst, men det var ingen riktig höjdare. Nattfåk utspelar sig på Öland och det tycker jag är trevligt. Den handlar dock om paret Westin, stockholmare, som flyttar från storstaden till en gammal gård på norra Öland.  De har hört mycket konstiga historier om gården, men tror inte på dem. Tills det börjar hända konstiga saker… Som sagt, detta var inte någon riktig höjdare för mig men helt ok spänningsroman! Om man gillar övernaturligheter så kan det nog vara en bra bok!

Författare på N: Jag ska inte tjata mer om Johanna Nilsson (just nu) utan istället framhålla Åsa Nilsonne. Det var ett tag sedan, men jag gillade hennes böcker när jag läste dem. Intressant kombination; polisdeckare med psykoterapeutisk twist. Smärtbäraren är en kort (ca 150 sidor) och intressant roman, just denna inte en polisdeckare, men ändå spännande. Polisdeckare har ju inte monopol på spänning, förresten, långt ifrån. Smärtbäraren handlar om Ada Zack som har förmågan att gå in i andras (kvinnors) kroppar och liksom ta över deras smärtor och problem. Smärtbäraren ställer, och väcker, frågor om kroppen, kroppsuppfattning, känslor och smärta. Mycket intressant!

Karaktär på N: Nick och Nora i Nick och Norahs infinite playlist av Rachel Cohn och David Levithan har jag inte läst men är nyfiken på. Den verkar så mysig, tonårskärlek (tror jag åtminstone!) musik och New York, det borde inte gå fel! Jag vet inte varför jag inte har köpt denna bok ännu…

Annons

4 reaktioner till “Bokstavsutmaning: N

  1. Theorin gillar jag, men jag har fortfarande inte läst Sankta Psyko – trots att den står här hemma.

    Du nämner Johanna Nilsson ser jag. Jag funderar på att ha med henne i nästa års Boktolva då jag inte har läst något av henne, men jag vet inte. Alla verkar iofs gilla som har läst henne. Kanske skulle försöka ändå. När jag läser om böckerna hittar jag ingen som lockar bara.

    De andra du nämner har jag inte heller läst, men den sista har jag velat läsa länge. Tycker också att den låter så himla mysig på något vis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s