Tematrio: Julförberedelser

Veckans tematrio är inte lika boklig som den brukar, denna vecka vill Lyran att vi ska berätta om tre jultraditioner.

Jag gillar julen men är inte benhård på traditioner, förutom:

1. Kalle Anka och hans vänner.

Ska ses kl 15. Jag brukar vara rätt ensam uppkrupen i soffan men det gör inget. Jag gillar de flesta fimsnuttarna och bryr mig inte så mycket om hur Disney klipper.

På senare år har jag firat jul hemma hos mina svärföräldrar (som också är mina grannar) och under dessa år har jag fått en ny tradition:

2. Julförmiddagspromenaden.

Jag och min man med svåger och sambo (också grannar) tar en promenad med svåger/sambons hund. En av våra katter brukar också följa med (och leka med hunden, som är något mindre i storlek).

IMGP3153

3. Julklappar.

Jag är förtjust i presenter och klappar! Jag och min man ger några till varandra och så har vi ett litet lotteri (typ hundrakronorsjulklappar) med svärfamiljen och den släkten. Oavsett om man vinner något vettigt (som typ en sekatör), halv-vettigt (som ett batteri av småsnapsflaskor) eller fullkomligt ovettigt (som en jeep-dunk bensin när man kör miljödieselbil) så är det roligt! Och man kan ju alltid byta med varandra. Goda skratt blir det alltid!

Annons

10 reaktioner till “Tematrio: Julförberedelser

    1. Ja det är roligt! Alla köper ngt för ca 100 kr, sen ska man skriva ett rim/en vers i två delar (brukar vara ganska låg nivå på dem) varav en del lottas ut och en del sitter på paketet, så går man para ihop dem 🙂

      1. Tyvärr är inte det aktuellt. Men jag fattar inte hur de kommit fram till att man ska äta just då. Jag vet ingen annan som gör det, men de är lite underliga 🙂

  1. Julklapps lotteriet lät ju jätte roligt! Betydligt bättre än de som kör med ”vuxna får inga klappar bara barnen” snacka om att döda traditioner sen att man inte behöver få leksaker är ju en annan sak 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s