Tematrio: Resfeber

I veckans tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre böcker som handlar om resor på ett eller annat sätt. Kul!

Jag är mitt uppe i min semester men vi reser inte så mycket. Några turer till svärföräldrarnas, vänners och släktingars lantställen har det dock blivit. Men det är skönt att vara hemma (med hästen) också. Det blir inte så väldigt mycket bloggat för mig under semestern, eller snarare, jag är inte så interaktiv och social som jag kanske brukar, eller åtminstone har som ambition att vara. Allt har sin tid. Nu är det tid för vila och läsning, framförallt. Och ridning! 🙂

Men nu till tematrion.

1. The Dead Heart av Douglas Kennedy har jag nyligen läst. Recension kommer på onsdag. Den handlar om en amerikansk kille som förälskar sig i en karta över Australiens vildmark. Han reser dit men det blir inte riktigt som han tänkt sig…

the dead heart

2. Ash Wednesday av Ethan Hawke. Ja, han är inte bara skådespelare utan även författare, och en bra sådan tycker jag! i Ash Wednesday åker huvudpersonen Jimmy Heartsock på en roadtrip genom USA med sin tjej Christy. Det var ett tag sedan jag läste denna (om jag inte minns fel var det när stormen Gudrun blåste som värst) men jag minns den som bra.

ash wednesday

3. Illusionisten av John Fowles handlar om en Nicholas Urfe som reser till den grekiska ön Phraxos och arbetar som lärare. Där träffar han en mystisk man och blir indragen i ett psykologiskt experiment. Den här var det också många år sedan jag läste och jag skulle vilja läsa om den faktiskt. Minns att jag blev helt uppslukad!

illusionisten

Annons

16 reaktioner till “Tematrio: Resfeber

  1. The Dead Heart låter som en intressant bok. Den skulle jag kunna tänka mig att läsa.

    Är det inte konstigt att vissa människor får allt, som Ethan Hawke. Vad kan han inte? Hade ingen aning om att han är författare också 🙂

  2. Douglas Kennedys bok blir jag intresserad av. Låter spännande med Australisk vildmark. Illusionisten läste jag för mycket länge sedan och tyckte väldigt mycket om…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s