Erotika/Romance-tåget

… har jag inte riktigt hoppat på ännu. De så omtalade 50 nyanser-böckerna har jag inte läst än och jag har inte varit så sugen på dem heller, men eftersom jag vann 50 nyanser av honom så får jag väl hoppa på tåget!

Jag lyssnade på ett avsnitt av Stil i P1 härom dagen och det talades om Elinor Glyn. Jag hade inte hört talas om henne, men hon är en föregångare till EL James och alla de andra erotiks/romance-författarna av idag. Glyn skrev boken Tre veckor, som ska påminna lite om 50 nyanser fast med omvända förhållanden. Glyn har även kallats sexromansens mormor, av tidningen Time. Det var ett intressant Stil-avsnitt som handlade väldigt mycket om just Erotika/Romance-tåget. Lite om mode också förstås, Elinor Glyns syster Lucile var modeskapare.

Gäst i programmet var bibliotekarien Jenny Lindh, även känd från DN:s Fråga Bibliotekarien. Det var intressant som sagt, en bra upptakt för mig att hoppa på sagda tåg. Erotika/Romance håller väl på så sakteliga att bli stort i Sverige, med Simona Ahrnstedt i spetsen. Henne har jag inte läst ännu, men däremot har jag ju läst Djävulslust (min recension) av Alexia K (pseudonym) som efter en omarbetning jag hört är på gång säkert kan vara vara med på tåget.

Annons

3 reaktioner till “Erotika/Romance-tåget

  1. Jo, det är alltid kul att hänga med när det snackas om en bok … Men mitt motstånd mot E L James är så stort, jag vet inte om jag klarar av att läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s