Klassiker – en utmaning?

Jag är med i Lyrans klassikerutmaning. Jag har tänkt att läsa Eyvind Johnsons Drömmar om rosor och eld och något av Selma Lagerlöf. Båda finns på min ”Boktolva”. På den finns även Trägudars land av Jan Fridegård, men den är jag inte lika sugen på. Av Selma Lagerlöf satte jag upp Körkarlen. Det beror mest på att det var den tunnaste Selma jag hade hemma (de andra jag har i hyllan är Bannlyst och Nils Holgerson). Jo, jag veeet att man inte ska välja boken efter tjockleken men det kändes skönt att läsa en tunnis när jag gjorde listan. 🙂

För övrigt hade DN:s bibliotekarie Jenny Lindh ett roligt svar på frågan vilken klassiker man ska börja med, läs här!

Annons

5 reaktioner till “Klassiker – en utmaning?

  1. Kul att vi blir några stycken i utmaningen – lycka till! Själv startar jag med en riktig tegelsten – Anna Karenina – den har redan tagit mig med storm. Har inte läst något av Johnson men har försökt mig på Selmas Gösta Berlings saga två gånger och misslyckats! 😦 Ska bli spännande att läsa vad du tycker.

  2. Haha! Men du kan faktiskt komma Slema Lagerlöf närmare med Flickan från Mårbacka om henne själv! Vet inte om det går att få tag i den. Jag fick den av min mormor när jag var liten och växte upp i Värmland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s