Tematrio – Klassikerläsning

I denna tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre klassiker, antingen sådana vi har läst, vill läsa, eller tipsa andra om. Jag har varit ganska dålig på att läsa klassiker, men jag får till en av varje ändå.

Har läst

Stolthet och fördom av Jane Austen. Recension här. Jag vet inte varför jag väntade så länge med att läsa Stolthet och fördom, men den var precis så bra som jag väntade mig. Jag var starkt färgad av teveserien när jag läste boken, jag såg allt – miljöer, personer, kläder – så som det såg ut i serien.

Vill läsa

Drömmar om rosor och eld av Eyvind Johnson. Den här fick jag på resa i Nepal och Tibet med orden: Den här MÅSTE du läsa! Det var snart tio år sedan, men i år ska det bli av, ty den finns på min boktolva! Plus att jag hänger på Lyrans Klassikerutmaning.

Tips

Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Doktorn lider av depression och vill utföra en storsint handling för att… jag vet inte riktigt. När sedan prästfrun Helga Gregorius anförtror att hon inte klarar av sin mans erotiska närmanden ser doktorn sin chans till storsint handling. Efter att ha fejkat diverse sjukdomar för både prästen och prästfrun bestämmer sig doktorn för att ta prästen av daga.

Ett lästips i sammanhanget är Gregorius av Bengt Ohlsson. Jag har inte läst den själv, den står dock i hyllan, men vad jag förstår så skildrar den historien ur prästens perspektiv.

Annons

11 reaktioner till “Tematrio – Klassikerläsning

  1. Jag vet faktiskt inte om jag har läst Stolthet och fördom. Om jag har gjort det så var det i alla fall under gymnasietiden 🙂

      1. Har man inte läst den så kan jag rekommendera Jane Eyre. Mkt bra å spännande även om man kanske redan vet vad som döljer sig på vinden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s