Alexia K – Djävulslust

Jag hade inga förväntningar på den här boken, jag kände varken till boken eller författaren innan jag fick förfrågan om jag ville recensera den. Kul! Boken beskrivs såhär:

Sex- och bekräftelsebehov är hörnstenarna i denna eggande men framförallt skrämmande berättelse. En ung hästtokig kvinnas längtan efter kärlek leder rakt in i ett mörkt nystan av lögner, sexmissbruk och medberoende.

Alexia K är en pseudonym och jag tror att denna berättelse är författarens egna, självupplevda berättelse, men jag vet inte säkert. Bokens huvudperson Alexandra träffar en man via en nätdejting-sajt och de blir tillsammans. Passionen är stor men redan från början är det små saker som inte riktigt stämmer med den här mannen; små lögner och konstiga omständigheter. Men Alexandra dras med i förhållandet, hon väljer att inte tänka på de sakerna eftersom relationen går så fort fram och blir så viktig för henne. Som läsare vill man ruska om Alexandra, be henne ÖPPNA ÖGONEN OCH TÄNKA (ja, med versaler!). Utifrån är det ganska uppenbart att den här mannen inte är någon dröm. Mannen lever både ett dubbelliv och är sexmissbrukare och Alexandra blir medberoende och verkar själv ha ett enormt bekräftelsebehov och behov av närhet och kärlek. Eller om hon också är sexmissbrukare, det är svårt att säga.

Det är en intressant berättelse egentligen men språket kunde varit bättre och jag tror att manuset kunde ha bearbetats och korrlästs mera, vilket drar ner läsningen. Boken är indelad i ganska korta kapitel, vilket är bra, men läsaren får hoppa lite mellan berättarjaget i dåtid, berättarjaget när boken skrivs, och mannen – eller snarare berättarjaget som sätter sig in i mannens känslor och tankar. Det blir lite virrigt, man vet inte alltid vem det är som ”talar” och detta förlorar berättelsen på. Jag tycker att författaren kunde ha valt en röst, eller ett annat format för berättelsen.

Djävulslust, 215 sidor, Express you bokförlag 2012. Recensionsexemplar från författaren, tack Alexia K!

Annons

3 reaktioner till “Alexia K – Djävulslust

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s