Konst och satir med brev i böcker

Eric Ericson är konstnär, författare och jagvetintevad. Han har bland annat publicerat böckerna Brev till samhället och Brev till utlandet. De har beskrivits som Hassan, men i bokform och det stämmer väl ganska bra. Båda böckerna (de jag har är i pocket och utgivna av Kartago) är hysteriskt rolig läsning.

I Brev till samhället skriver han brev till olika myndigheter, företag och föreningar med alla möjliga konstiga och omöjliga förslag. Han publicerar sitt brev och svaret han fått. Bland annat har han skrivit till Philip Morris, låtsats vara 11 år och ber dem sponsra hans med ett par limpor cigg, han skriver till Scholl och berättar att hans ena fot kan prata och att den alltid säger sanningen och att han vill att de ska operera bort den…

I Brev till utlandet skriver han bland annat till läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline om att både han och hans djur har ätit tandkräm utan att må dåligt, men han undrar hur man kan sälja något som kan vara farligt? Han skriver också till The Royal Veterinary College of London och utger sig för att vara i kebab-branschen och erbjuder sig att köpa deras djur.

Åh, det är helt hysteriskt roligt för det mesta, ibland blir det lite jobbigt men ofta sitter jag och skrattar högt.

Ett bra lästips i novembermörkret!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s