Från A till Ö: F som i John Fowles

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Illusionisten av John Fowles längtar jag efter att läsa om! Jag har läst den en gång och det är nog åtta-tio år sedan. Då tyckte jag den var väldigt bra. Dock är den tjockare än vanligt för mig, den är på nästan 800 sidor i den pocketutgåva jag har.

Illusionisten handlar om engelsmannen Nicholas Urfe som tar en lärartjänst på en grekisk ö. Under tiden träffar han Maurice Conchis som är en mystisk, extravagant och speciell miljonär. Conchis drar in Urfe i ett psykologiskt experiment och det blir ganska läskigt har jag för mig.

Fowles har också skrivit Den franske löjtnantens kvinna som även har filmatiserats med Meryl Streep. Den har jag varken läst eller sett, men jag borde väl göra det (båda alltså), med tanke på att Streep är en av mina favoritskådisar.

Gillar du John Fowles? Har du någon bra författare på F att dela med dig av?

Annons

3 reaktioner till “Från A till Ö: F som i John Fowles

  1. Redan på F, snabbt jobbat! Jag kommer nog behöva hela vintern på mig för att ta mig igenom alfabetet 🙂 Har läst Den franske löjtnantens kvinna, men har mest minne av filmen, tror jag. Illusionisten verkar bra också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s