Åsa Nilsonne – Tunnare än blod

Åsa Nilsonne satte jag upp på min så kallade författarfemma, hon är en gammal favorit jag gärna vill läsa mer av, så när jag hittade denna som billig e-bok till min nyinköpta Letto var det inte ett svårt val att klicka hem den!

tunnare än blod

En till Monika Pedersen-deckare, tänkte jag när jag köpte den. Men det är nog snarare den första.

En ny sorts influensa som lamslår Stockholm och samhället slutar fungera normalt. Detta är ett intressant grepp – influensan finns i bakgrunden, sätter stämningen men påverkar inte handlingen direkt.

Gösta Persson är en alkis som dött en högst o-mystisk död. När han av en slump obduceras visar det sig vara något fuffens med hans död. På grund av influensan (som såklart också poliser insjuknar i) får oerfarna Monika leda förundersökningen själv.

Detta var första boken om Monika Pedersen, och de andra som jag läst är bättre. Monika känns väldigt naiv och hennes konversationer med sin sjukskrivne kollega Mikael är lite larviga och tillkämpade. Hon är lite seg på att koppla ihop ett och ett, men hon får ihop det till slut…

Jag tycker det är intressant med deckare som utspelar sig delvis i sjukhusmiljö, men jag kan inte bedöma hur realistiskt skildrad sjukhusmiljön är. Dessutom skrevs boken 1991, så mycket kan ju ha ändrats också. Även om jag inte är så imponerad av just denna bok kommer jag att fortsätta läsa Nilsonne. Hon har utvecklats mycket och skriver inte bara deckarna om Monika Pedersen utan även lite annat.

Andra som bloggat om boken är Bertilius och Kerstins krumelurer. Finns att köpa bland annat på Adlibris och Bokus.
Tunnare än blod, 239 sidor (e-bok) Forum första utgåva 1991.
Annons

En reaktion till “Åsa Nilsonne – Tunnare än blod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s