Månadsrapport: Februari

En riktigt bra läsmånad! Antagligen mest för att vi var en vecka på kanarieö och läste mycket. Nio böcker blev det:

Cornelia Read – Invisible Boy

invisible boy

Den tredje och kanske bästa hittills, boken om Madeline Dare. Maddie byter yrke och stad mellan varje bok, men är alltid lika rolig och rappkäftad. Jag är väldigt sugen på nummer fyra, Valley of Ashes.

Sofie Sarenbrant – Vila i frid

vila i frid

Även om boken var helt ok var den nog månadens sämsta. Utspelar sig på spa (Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm, och det var nog den största behållningen med den, eftersom jag varit där och lätt kunde sätta mig in i miljöerna. Kommer nog inte fortsätta läsa Sarenbrant.

Katerina Janouch – Bedragen

bedragen

Ingen omedelbar favorit, men karaktärerna har stannat med mig. Köpte även tvåan i serien och är lite halvsugen på den. Blev lite deppad av Bedragen, men Systerskap (tvåan alltså) kanske känns annorlunda?

Marian Keyes – The Other Side of the Story

other side of the story

Min favoritbok av Keyes, eller en av dem. Hon skrev många bra i början! Det här är den första omläsningen jag gjort sedan jag började bokblogga, tror jag. Det var verkligen trevligt, ska nog göra det mer i år!

Mia March – Finding Colin Firth

finding colin firth

Ett spontanfynd på Arlanda. Kunde inte motstå omslaget och titeln… Och den var riktigt bra, om man står ut med den extrema sötman och att ALLT fixar sig på BÄSTA sätt i slutet. Jag står ut med sådant mellan varven!

Arne Dahl – Misterioso

misterioso

Den första boken om A-gruppen och har blivit filmatiserad. Helt ok polisdeckare, men jag trodde nog att jag skulle gilla den mer. Har de fyra första i serien, så det är ju bara att fortsätta när andan faller på.

Helena Dahlgren – Kallelsen

kallelsen

Kul att läsa något skönlitterärt av en annan bokbloggare! Kallelsen är en skräcknovell som faktiskt var riktigt läskig!

Helena Dahlgren – Salamandertider

salamandertider

Också en skräcknovell. Noveller är inte riktigt min grej men jag gillar Helenas. I skrivande stund laddar jag också ner den tredje, Lady Lazarus, som utspelar sig 8 mars vad jag förstår och jag planerar att läsa den på lördag 8 mars… 🙂

Donna Tartt – The Goldfinch

the goldfinch

Förväntningarna och skräcken inför denna tegelsten… Ojojoj. Jag är glad att jag läste den på semestern och kunde ägna mig åt den helt. Jag tyckte mycket om den, karaktärerna fastnar hos mig och så även storyn, men jag blev inte lika trollbunden av den som av Den hemliga historien som är hennes debut (och som jag nog kommer jämföra allt hon skriver i framtiden med, rätt eller fel).

Bäst i februari

The Goldfinch. Invisible Boy kommer inte långt efter, och Finding Colin Firth var en pärla, riktig feel good och så roligt att upptäcka en helt ny författare!

Annons

3 reaktioner till “Månadsrapport: Februari

  1. Jag är väldigt nyfiken på the Goldfinch men väntar nog tills den kommer på svenska och i pocket senare i år.Cornelia Read har jag aldrig hört talas om men blev lite nyfiken nu! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s