Marian Keyes – The Other Side of the Story (Å andra sidan)

Det här är en av mina favorit-Keyes!

20140218-063400.jpg

Jag tror inte den finns att köpa med det här fina omslaget längre, designat av Lovisa Burfitt. Synd!

Den här boken utspelar sig i London och handlar om tre kvinnor i trettioårsåldern:

Jojo Harvey: expolis från New York men numera litterär agent i London. Hon är driven fokuserad på sitt arbete och dessutom kurvigt supersnygg. Hon har ett förhållande med Managing Partnern (typ VD:n) på sin byrå.

Lily Wright: Försynt och försiktig copywriter som har skrivit Mimis Remedies, en bok som älskas av läsarna men sågas av kritikerna. Har ett förhållande med entreprenören Anton och lilla dottern Ema.

Gemma Hogan: Eventorganisatör på en PR-byrå och bästis med Lily tills Lily ”stal” Anton från henne. Efter det mycket bitter men slagfärdig och rolig.

Gemmas 60-åriga pappa lämnar mamman för en yngre modell och Gemma tvingas flytta in hos mamman för att hålla henne på rätt sida om det nervösa sammanbrottet. För att ventilera mejlar hon med en kompis och skriver både påhittade och riktiga detaljer om föräldrarnas göranden och låtanden.

Lilys första bok var en succé men uppföljaren vill inte riktigt bli skriven. Hon och Anton är oförståndiga med pengar och förskottet från Mimis Remedies bara rinner iväg…

Jojo vet att det inte är optimalt att ha en affär med chefen. Kommer hon kunna bli delägare i byrån och leva tillsammans med Mark?

Vi får följa dessa roliga och starka kvinnor i varsina kapitel, och det som får mig att läsa om boken (flera gånger) är Jojos delar. Hon är verkligen en härlig karaktär! De 648 sidorna bara flyger iväg…

Annons

2 reaktioner till “Marian Keyes – The Other Side of the Story (Å andra sidan)

  1. Läste den här för några år sedan, men det är en sådan som jag minns. Det var en kul bok som gick fort trots att den är mastig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s