Katerina Janouch – Bedragen

Livspussel, vedermödor och svek.

bedragen

Cecilia Lund är fyrabarnsmor, barnmorska och förortsfru. Hon och maken John kämpar för att få vardagen att gå ihop med hennes nattjobb, hans frilansande och de fyra barnen som ska lämnas och hämtas. De har det ganska bra men glöden kanske inte riktigt finns där längre. Strax innan John ska åka utomlands på en jobbresa knackar en ung man på dörren och hävdar att han är Johns son, före äktenskapet med Cecilia. Cecilia är lite skeptisk mot Simon som den nye sonen heter. Det visar sig också att han har en del hemligheter och mörka sidor. John åker iväg på sin resa och Cecilia stretar på. Hon har en mycket stark mardröm om att John bedrar henne. Ligger det något i den?

Förutom relationen mellan Cecilia och John får vi också läsa en del om Cecilias mamma och den excentriska mormodern, samt om Cecilias kollegor på BB. Det sistnämnda tycker jag är väldigt intressant och det märks att Katerina Janouch gjort mycket research. Det finns en nerv, ett driv i berättelsen som påminner om en deckare, och då tänker jag inte på deckarspåret som Simon står för.

Det blir en riktig bladvändare, och jag dras med mycket i känslorna i den här boken, men jag gillar den ändå inte. Jag kände mig på dåligt humör, jag tror jag sög upp mycket av den negativa energin och även om jag någonstans är nyfiken på fortsättningen (finns flera böcker till och jag har nästa hemma) känner jag ett visst motstånd just eftersom jag kände mig så deppig när jag läste. Finns det en genre som heter Feelbad?

Läs även vad Bokhora, Lotten och Malin tyckte!

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON till exempel.

Annons

En reaktion till “Katerina Janouch – Bedragen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s