Sofie Sarenbrant – Vila i frid

Mord och spänning i spa-miljö!

vila i frid

För några år sedan läste jag Vecka 36 av samma Sarenbrandt, men var inte speciellt imponerad. Kändes lite hemmasnickrat på något sätt. Jag är inget fan av Camilla Läckberg heller, och Sarenbrant går i samma stil (Läckberg har blurbat på omslaget, och Sarenbrant tackar Camilla Läckberg och Martin Melin i efterordet…).

Varför gav jag mig på att läsa Vila i frid kan man ju undra då. Svaret är miljön. Grattis Sarenbrant och Yasuragi Hasseludden. Boken utspelar sig några dagar i början av februari och förra året har jag för mig att några bokbloggare läste den i realtid liksom, och jag tror det var Lotten som senare läste den på ett spa. Jag gillar Yasuragi och har varit där några gånger. Jag hade lite småplaner på att åka dit med maken en helg i februari och läsa boken där… Men det blev inte så. Hur som helst, det var den långa anledningen till att jag läste boken.

Handlingen är i korthet att en känd skådespelerska hittas medvetslös i en varm källa, sedan hittas ett äldre par döda i sin säng på hotellet, och ytterligare en person i de varma källorna utomhus. Är det någon ur personalen som plötsligt fått för sig att mörda gästerna?! Inga andra logiska kopplingar mellan offren verkar finnas.

Vad tyckte jag då? Njae, sådär. Det var roligt med en miljö jag kände igen men allt kändes lite platt. Jag uppfattade det som att författaren var lite för upptagen med att redovisa sin research, istället för att mejsla fram trovärdiga karaktärer, drifter och motiv. Upplösningen var lite väl… mycket, och så en extra twist på det. More is more verkar mottot vara.

Vila i frid uppges vara första delen i en ”ny spännande deckarserie om polisen Emma Sköld” men jag  känner inget behov av att fortsätta följa henne vidare, även om det var en spännande och snabbläst bok!

Läs även vad Lotten, Bokföring enligt Monika och Romeoandjuliet tyckte!

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON till exempel!

Annons

4 reaktioner till “Sofie Sarenbrant – Vila i frid

  1. Som du säkert redan sett så var det ju inte direkt en favorit hos mig heller.. Kul att du länkar till andra recensioner förresten, kanske jag också borde börja med 🙂

  2. Jag kom inte riktigt ihåg vad jag tyckte om denna, så jag fick gå tillbaka och titta, men trots allt kom jag ihåg rätt. Andra delen har jag inte läst än 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s