Bästa boken i Juli var…

I Juli läste jag 9 böcker och hade ett något slags amerikanskt tema, alltså att jag läste böcker av amerikanska författare.

Graham Lauren Someday, Someday, Maybe
Salinger JD Franny och Zooey
Levithan, Cohn David, Rachel Nick & Norahs Infinite Playlist
Kennedy Douglas Five Days
Flynn Gillian Vass egg
Read Cornelia The Crazy School
Day Sylvia Älska
Kennedy Douglas The Dead Heart
Jaffe Rona Det bästa av allt

Förutom dessa påbörjade jag även Kampen om Järntronen av George R.R. Martin.

5 av 9 böcker läste jag på engelska, och det är väl helt ok även om jag har som ambition att läsa brittiska och amerikanska böcker på engelska, det är ju oftare bättre så.

4 av 9 böcker var av för mig nya författare (Lauren Graham, David Levithan och Rachel Cohn, Gillian Flynn och Rona Jaffe). Kul att upptäcka nytt! Gillian Flynn kommer jag nog läsa mera av, men på engelska tror jag.

Utmaningarna då? JD Salingers Franny och Zooey stod på min boktolva och den är jag i fas med. Lite synd att jag inte hade satt upp Douglas Kennedy på min Författarfemma, bara… Författarfemman tänkte jag åtgärda lite i augusti.

Vilken bok var bäst, då?

Som alltid är det svårt att säga. Lauren Grahams bok var en jättefin debut och fick mig på varmt och ljust humör. Five Days var intressant och det var skönt att upptäcka att Kennedy fortfarande håller. Det bästa av allt var en härlig berättelse och kan väl beskrivas som en Mad Men-historia i förlagsbranschen med kvinnor i huvudrollerna. Så någon av dem blir nummer ett.

Vilken bok var sämst, då?

Tja, det blir nog dött lopp mellan Franny och Zooey (får jag någonsin komma in i USA igen nu?) och Älska. Jag kämpar fortfarande med Kampen om Järntronen…

Det var roligt att ha ett amerikanskt tema, och lätt att följa eftersom jag hade en massa amerikanska böcker på lut. I augusti blir det inget tema, bara lustläsning!

Annons

2 reaktioner till “Bästa boken i Juli var…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s