Cornelia Read – The Crazy School

Bok nummer två om den rappkäftade och varmhjärtade Madeline Dare utspelar sig på en internatskola för störda tonåringar.

thecrazyschool

Delvis på grund av vad som hände i A Field of Darkness (min recension) så vill Madeline och hennes man Dean byta miljö, varför de flyttar till Massachusetts och Berkshire-bergen (om jag förstått geografin rätt). I förra boken var ju Madeline journalist på en lokalblaska och även om hon har bytt jobb nu och är lärare på skolan, har hon kvar sin journalist-näsa.

Skolan är skum, för att inte säga crazy. Grundaren av skolan, David Santangelo, har lite konstiga idéer om pedagogik och alla, både elever och lärare, måste gå i terapi på campus och helst också bo på där. Madeline är skeptisk mot allt (så klart!) redan från början, men hon måste ta jobbet eftersom hennes man Dean blev arbetslös i samband med deras flytt.

Det finns väl en eller annan elev och lärare som verkar hyfsat vettiga, men de flesta är mer eller mindre konstiga och skolan känns som en enda stor sekt. Både koffein och tobak är förbjudet på campus, och Santangelo drar sig inte för att använda märkliga bestraffningsmetoder och det konstiga är att de flesta lärarna köper hela paketet utan att ifrågasätta honom.

Två elever dör (är det självmord eller mord?!) och även Madeline befinner sig i livsfara. Hon dras in i en polisutredning och vet inte riktigt vem eller vilka av sina kollegor hon kan lita på…

Jag hittar inte så många svenska recensioner, förutom av Dark Places-Helena. Så klart, det var ju hos henne jag blev tipsad om Cornelia Read! Författarens hemsida hittar du här.

Köp den på Adlibris, Bokus eller Bokia till exempel.

The Crazy School, 326 sidor (pocket) 2011, Grand Central Publishing

Annons

3 reaktioner till “Cornelia Read – The Crazy School

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s