Rachel Cohn och David Levithan – Nick & Norahs Infinite Playlist

Jag har varit riktigt nyfiken på den här boken och det visade sig vara en gullig historia.

Nick&Norah stor?

Nick och Norah är båda i övre tonåren och träffas ute på en klubb på Manhattan där det är flera queer-punkspelningar. Nick spelar i ett av banden och Norah är där med sin bästa kompis. Båda är mer eller mindre straight edge (varken röker eller dricker) och intresserade av samma slags musik. De träffas på klubben, när Nick ser sitt taskiga ex Tris med sin nya kille. Han drabbas av lätt panik och ber Norah, som står bredvid, att vara hans flickvän i fem minuter, så att exet inte ska tro att han är en loser.

De kysser varandra där på klubben och vi får sedan följa dem under natten, på berg och dalbanan som blir deras första dejt. Vartannat kapitel är skrivet av Nick och vartannat av Norah och de hakar i varandra tidsmässigt.

Det är en mysig historia och jag blir lite nostalgisk när jag läser. Den viktiga musiken, imagen, känslorna som är både söta och starka på en gång. Den var både lätt- och snabbläst och jag hade stor behållning av den, men jag känner ingen direkt mersmak.

Författarna har även skrivit Dash & Lilys Book of Dares och Naomi & Ely’s No Kiss List tillsammans, och förmodar jag, på samma sätt och jag vet inte, jag får känslan att de bara återanvänder samma format och det känns lite trist. Men som sagt, jag känner inte till böckerna i övrigt, de kanske är jättebra.

Jag tror, till skillnad från Enligt O (se länk nedan), man bör läsa denna bok på engelska om man kan och orkar, för jag tror språket fungerar bättre då. Malin (se länk nedan) störde sig lite på alla svordomar som användes och jag tror inte de står ut lika mycket i originalet.

Andra som bloggat om boken är Malin, Enligt O och Booksessed. Läs en smakebit från boken här.

Köp boken på Adlibris, Bokus eller Bokia till exempel.

Nick & Norah’s Infinite Playlist (Nick och Norahs oändliga låtista), 183 sidor (pocket), Random

Annons

En reaktion till “Rachel Cohn och David Levithan – Nick & Norahs Infinite Playlist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s