Lauren Graham – Someday, Someday, Maybe

Gilmore Girls är en av mina favoritserier, så när skådespelaren bakom varmhjärtade och rappkäftade Lorelai – Lauren Graham – skriver en bok så måste jag förstås läsa.

someday

Av någon anledning har jag fått för mig att den är delvis självbiografisk eller åtminstone självupplevd. Det kanske är för att det skulle passa bra in i tiden? Boken utspelar sig 1995 i New York och handlar om Franny Banks, som flyttat till stan för att försöka försörja sig som skådespelare. Hon har gett sig själv en deadline på tre år och när boken börjar har hon bara ett halvår kvar. Anledningen till att hon ger sig just tre år är dels för att hon inte vill bli en av dem som hänger kvar och inte inser att hon misslyckats, och dels för att gamle pojkvännen från college, Clark, ska läsa tre år på law school och efter det tänkte de bli ihop igen. Om hon inte lyckas och bor kvar i New York, vill säga… Hon delar lägenhet i Brooklyn med college-kompisen Jane och Dan, som försöker försörja sig som manusförfattare.

Det börjar så smått lossna för Franny när boken börjar, hon ska gå på en riktig audition, får ett par halvkassa roller och kanske lyckas hon skaffa sig en agent?

Det här var verkligen härlig läsning. Det är en ljus, varm och fin stämning i boken och jag blir glad i hjärtat. Franny är rolig att läsa om, både i sitt agerande och sina repliker och det var ungefär det jag väntade mig av Lauren Graham. Så jag är nöjd och glad och hoppas att hon skriver flera böcker i framtiden. Det enda jag reagerade lite över i boken, var att Franny verkar så himla grön som skådis. Hon har ju ändå hållt på i två och ett halvt år. Även om hon inte haft så många auditions tycker jag att hon borde ha snappat upp en  del saker om hur det går till. Men ok, detta var 1995 och vi kunde väl inte googla precis allt vi ville veta… Frannys ”gröna” stunder är ändå väldigt roliga att läsa om!

Andra som läst och tyckt är Helena och Hyllan. En smakebit från boken finns här.

Köp den på Adlibris, Bokus eller CDON till exempel.

Someday, Someday, Maybe, 340 sidor (inbunden) Ballantine Books 2013

Annons

7 reaktioner till “Lauren Graham – Someday, Someday, Maybe

  1. Åh jag fullkomligt älskar Gilmore girls och håller precis på att se om den men hade helt missat att hon gett ut en bok. Måste ha 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s