En smakebit på söndag – Someday, Someday, Maybe

Someday, Someday, Maybe är Lauren Grahams debutroman. Hon är skådespelare och några känner kanske igen henne från Gilmore Girls. Boken handlar om Franny Banks som försöker försörja sig som skådespelare i New York. Det är lätt att tänka sig att boken är åtminstone delvis självbiografisk, men det kanske den inte är.

Franny är i alla fall strax under trettio och har flyttat till New York och hon har gett sig själv tre år att lyckas bli skådespelare. När boken börjar är det bara sex månader kvar till hennes deadline – om hon inte gör mätbara framsteg ska hon flytta hem igen och gifta sig med sin gamla pojkvän från college. Min smakbit kommer från kapitel två och Franny ska gå på en viktig audition.

someday

Today, I have an actual audition, which helped me to arise promptly at – well, only a few minutes past – my ideal rising time of eight. But that victory is behind me, and now I stand in front of the bathroom mirror and glare at my reflection in an attempt to look menacing. I’m a matador facing the angriest bulk, but I won’t be defeated. Armed with the diffuser attachment by my side, I dip my fingertips deep into the jar of piney-smelling, jiggly Dep gel and pull out a giant dollop of green goo. Today, I’ll get you with quantity – you didn’t see that coming! Take that, hair!

I finally tear my self away from drying and scrunching to face my very small, very packed closet. Over time I’ve realised that commercial characters tend to fall into one of three types, so I’ve gotten it down to three audition uniforms: Upscale Casual (person who works in an office – black blazer with padded shoulders, collared shirt), Mom Casual (person who works at home – denim shirt or plain sweater, khakis), and Slutty (person who dresses slutty). I’m so used to choosing an outfit to play someone else, I struggle to get dressed as myself.

För fler smakebitar, gör ett besök hos Flukten fra virkeligheten!

Annons

12 reaktioner till “En smakebit på söndag – Someday, Someday, Maybe

  1. Åh jag såg boken när jag var i England men plockade inte upp den så det var kul att få veta lite mer om den, jag gillade serien Gilmore Girls, tack för smakbiten! 🙂

  2. Å dra hjem og gifte seg med sin kjæreste fra colege hørtes negativt ut i denne sammenhengen 🙂 Men boken hørtes spennende ut! Ønsker deg en fin søndag!

  3. Åh, jeg husker godt da jeg og min datter så Gilmore Girls! Visste ikke at hun hadde skrevet en bok, så takk for smakebiten 🙂

  4. Liker jo skuespilleren veldig godt blant annet fra Gilmore Girls og Parenthood, var heller ikke klar over at hun hadde skrevet bok, denne må jeg titte litt nærmere på. Tusen takk for smakebit og lesetips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s