En smakebit på söndag: The Poisonwood Bible

Detta är det första jag läser av Barbara Kingsolver och den här boken finns med på min boktolva och så råkar vi läsa den i bokcirkeln också. Perfekt, två flugor i en smäll!

poisonwood-bible

Kongo 1959. Familjen Price; pappa Nathaniel, mamma Orleanna, och döttrarna Rachel, Leah, Adah och Ruth May flyttar till byn Kilanga i Kongo för att pappa ska missionera. I boken får man följa mammans och döttrarnas berättelser i olika kapitel där de ger sin syn på livet i det exotiska Afrika.

Jag bjuder på en smakebit från ett av Leahs kapitel där hon berättar om hur de får packa saker på kroppen i sin flytt till Kongo, för att inte överstiga överviktsgränsen för bagaget på flyget:

We struck out for Africa carrying all our excess baggage on our bodies, under our clothes. Also, we had clothes under our clothes. My sisters and I left home wearing six pairs of under-drawers, two half-slips and camisoles; several dresses one on top of the other, with pedal pushers underneath; and outside of everything an all-weather coat. (The encyclopedia advised us to count on rain.) The other goods, tools, cake-mix boxes and so forth were tucked out of sight in our pockets and under our waistbands, surrounding us in  clanking armour.

För fler smakebitar, kika in hos Flukten fra virkeligheten!

Annons

16 reaktioner till “En smakebit på söndag: The Poisonwood Bible

    1. Många verkar gilla denna. I min lilla bokcirkel (4 pers) läser vi nu varandras favoritböcker, och denna är en av deltagarnas absoluta favorit, hon säger att man kan läsa den många gånger och hitta nya nyanser varje gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s