Bo Balderson – Statsrådet och döden

Statsrådet och döden är den första kriminalromanen om statsrådet, skriven av pseudonymen Bo Balderson.

statsrådet och döden

Vem (eller vilka) som döljer sig bakom pseudonymen är fortfarande inte känt, vad jag vet. Jag har dock alltid sett Bo Strömstedt framför mig, av någon underlig anledning…

Som jag skrev i min smakebit från Statsrådet och döden, är den väldigt roligt skriven. Många fyndiga ord och uttryck, på så vis var det ett nöje att läsa. Men själva deckargåtan var faktiskt rätt trist, den var jag inte alls intresserad av, trots att jag brukar gilla pusseldeckare.

Statsrådet har sommarhus på en skärgårdsö, eller åtminstone vid vattnet, och berättarrösten adjunkten Persson, vars syster är gift med statsrådet, följer med ut till sommarhuset. Där umgås de med ett landshövdingspar, ett justitieråd, en medicine professor, en nobelpristagaränka och några till. Det begås ett mord i kretsen och statsrådet är ivrig att klara upp det, vid sidan av polisen (som är gammal elev till adjunkten). Naturligtvis finns mördaren i kretsen – men vem är det? Flera har motiv…

Det var roligt att ha läst en Bo Balderson, men jag är osäker på om jag kommer läsa fler, faktiskt.

Andra som läst och tyckt: Svenska Dagbladet och Fripp.

Köp den (som e-bok, pappersboken verkar vara helt slut!) på Adlibris, Bokus eller Bokia till exempel.

Statsrådet och döden, 204 sidor (inbunden), min utgåva är från Albert Bonniers förlag 1968, finns återutgiven av Lindh & Co.

Annons

2 reaktioner till “Bo Balderson – Statsrådet och döden

  1. Bo Baldersson fanns i mammas bokhylla, som jag ärvde för många år sedan. Tror att det var rätt många böcker av honom, men jag tror också att jag till slut skänkte iväg dem. De kändes inte som något som jag ville läsa. Men som alltid – man ändrar ju sig med åren och nu när jag läser din rec blir jag lite sådär att attans också. Kanske skulle ha sparat och läst dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s