Slav under böckerna: Pro / Con

I veckans jerka uppmanar AnnikaSkriv om för- och nackdelar med att vara en slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning.

Jag ser mest fördelar faktiskt. En får tillgång till andra världar. Med boken kan jag transportera mig till andra tider, andra platser, andra liv än mitt eget. Nog för att jag gillar mitt eget liv väldigt mycket, men det är intressant och berikande att läsa om andras också. Både riktiga och påhittade, eller däremellan. Jag lär mig en hel del, och får mängder av nya intryck och infallsvinklar. Och om något är jobbigt i mitt eget liv, får jag en stunds verklighetsflykt genom att öppna en bok och kan ladda batterierna för att sedan ta itu med verkligheten.

Nackdelen med att vara abiblofob är att det blir lite tungt att släpa runt på en massa böcker jämt. Ibland tycker också mannen i mitt liv att jag läser för mycket och att jag inte har tid med andra saker.

Jag skapar tid för läsning genom att läsa närhelst jag får tid. Typ när jag äter frukost, vilket jag oftast gör själv. Hade jag inte bilpendlat till jobbet hade jag läst på tåget/bussen. I bilen skulle jag visserligen kunna lyssna på ljudböcker, men då skulle jag nog helt tappa greppet om verkligheten, eftersom jag rätt sällan ser på teve. I bilen är det P1 som gäller! P1-morgon på väg till jobbet, och Studio 1 på väg hem.

Annons

8 reaktioner till “Slav under böckerna: Pro / Con

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s