Capote!

Såg filmen Capote här om kvällen, med ingen mindre än sorgligt bortgågne Philip Seymour Hoffman i rollen som den excentriske författaren Truman Capote.

Filmen handlar om tillblivelsen av hans bok In Cold Blood (Med kallt blod)  som gavs ut 1965. Han och kompisen Harper Lee (också en av de där stora amerikanska författarna) åkte till Kansas för att skriva om mordet på familjen Clutter 1959. Capote lärde känna en av mördarna och blev både fascinerad av och fäst vid honom.

In cold blood var den sista romanen (en verklighetsroman som han kallade den nya genren själv) som Capote färdigställde och om man får tro filmen verkar det ha varit under stor vånda. Capote framställs i filmen som en väldigt självupptagen och ganska osympatisk figur. Trots det (eller det kanske inte har så mycket med saken att göra) blev jag sugen på att läsa boken som stått i hyllan och samlat damm ett bra tag.

Harper Lees To Kill a Mockingbird har också stått i hyllan en tid. Vem vet, den kanske också blir läst snart!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s