Sophie Kinsella – The Undomestic Godess

Chick-lit när den är som bäst!

the-undomestic-goddess

Samantha Sweeting jobbar på en advokatbyrå i London. Hon jobbar nästan dygnet om, har ingen vidare fritid men älskar sitt jobb och har siktet inställt på partnerskap. Hennes tid är indelat i sexminuters-segment eftersom det är så hon debiterar tiden på jobbet. Partnerskapet verkar ligga preciiis inom räckhåll när hon gör ett misstag som kan bli väldigt dyrt för firman.

Hon reser sig upp och bara går. Hon vet inte riktigt vart hon ska och tar ett tåg. Kliver av utan att veta var hon är och knackar på hos en familj för att be om ett glas vatten och en huvudvärkstablett. Hon misstas för att vara den nya hemhjälpen och i sitt förvirrade tillstånd låter hon familjen tro det, hon kan ju inte återvända till London och sitt förfärliga misstag.

Samantha, som aldrig har strukit en blus, städat en toa eller lagat något mer avancerat än rostat bröd ska nu föreställa sig vara en cordon bleu-utbildad kock. Efter inledande svårigheter, bland annat med att förstå vad som är upp och ner på strykbrädan, finner hon sig mer och mer tillrätta med sitt nya liv och kanske hittar hon kärleken också?

Jag gillar verkligen Sophie Kinsella. Hon har förmågan att skriva engagerat och medryckande, lättläst och roligt utan att det blir simpelt. Jag tar Samantha och många av de andra karaktärerna till mitt hjärta och avslutar läsningen med en riktigt varm känsla.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s