Bästa boken i augusti var…

Jag läste en hel del i augusti, antagligen för att jag hade semester stora delar av månaden!

Jag inledde månaden med Döden, den avslutande boken i Jonas Gardells hyllade trilogi Torka aldrig tårar utan handskar.

tatuh3

Sedan fortsatte jag med en annan trilogi, fast del två: Blå koral av Louise Boije af Gennäs. Hennes språk får stå ut med en del spott och spe, men jag gillar det!

blå koral

Sedan var det dags för sommarens snackis: 5:2-dieten av Michael Mosley och Mimi Spencer. Vilket löpsedelsutrymme den här ”dieten” fått!

5 2 dieten

Jag fortsatte med ett bokrea-fynd: Jussi Adler-Olsens Kvinnan i rummet. Jag har del två och tre i serien hemma också, men fick inte någon vidare mersmak faktiskt. Fast jag har hört att de ska vara bättre.

Kvinnan i rummet

Sedan kom månadens upptäckt: Åsa Larsson! Jag läste Till offer åt Molok som är den femte boken om Rebecka Martinsson.

molok

För flera år sedan läste jag första delen, Solstorm, så det blev ett litet glapp där… TIll offer åt Molok handlar delvis om en folkskollärarinna i början av 1900-talet så det kändes logiskt att fortsätta med Tillbaka till henne av Sara Lövestam, som handlar om folkskollärarinnan Signe i början av 1900-talet och uttråkade Hanna i början av 2000-talet.

tillbaka till henne

Jag fortsatte med logiska steg: Tillbaka till henne handlar delvis om kärlek mellan två kvinnor och det gör delvis också Det blod som spillts av Åsa Larsson. Jag lyckades låna ihop de saknade delarna 2-4 i serien om Rebecka Martinsson så nu är jag back on track!

det blod som spillts

Hela semestern (som började i juli) hade jag försökt ta mig igenom Kampen om Järntronen. Jag har sagt det tidigare och det tål att sägas igen: Det var verkligen en kamp. Tråkigt nog vann jag den inte utan gav upp efter ca 150 babblande sidor med hundratusentals namn och karaktärer att hålla reda på. Verkligen inget för mig. Sorry bokklubben!

kampen-om-jarntronen

Så att avgöra vilken bok i augusti som var sämst är inte så svårt. Vilken som var bäst är alltid mycket svårare. Det blir nog oavgjort mellan Tillbaka till henne och Till offer åt Molok. Döden kommer inte långt efter heller men var inte min favoritdel i trilogin.

Allt jag läst i augusti har varit på svenska! Någon eller några böcker på engelska brukar jag ju få ihop varje månad annars. Får jobba på det i höst.

Annons

En reaktion till “Bästa boken i augusti var…

  1. Sagan om is och eld är nog inte något för alla 🙂 själv älskar jag den även om jag tycker att det är alldeles för många karaktärer man får följa och att han överdriver med detaljerade beskrivningar av allting så att böckerna saknar tempo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s