Jussi Adler-Olsen – Kvinnan i rummet

Samtidigt som jag började höra en massa bra saker om Jussi Adler-Olsen dök de första tre böckerna om Avdelning Q upp på bokrean, och flyttade in i mitt bibliotek.

Kvinnan i rummet

Kvinnan i rummet är den första boken i serien om Carl Mörck och Avdelning Q.

Efter ett skottdrama där en av Mörcks kollegor dör och en annan skadas, flyttas den något obekväme poliskommissarien Mörck till en helt ny avdelning, tillsatt av politiska skäl för att klara upp gamla brott, så kallade cold cases. Till sin hjälp för Mörck den excentriske assisteten Hafez el-Assad, Assad även kallad. Assads bakgrund är lite oklar och den kommer jag vilja veta mer om längre fram i serien.

Det första kalla fallet Mörck och Assad börjar utreda är politikern Merete Lynggaards försvinnande år 2002. Det är nu år 2007 och den gamla utredningen bringade aldrig någon klarhet i vad som hände henne. Man tror att hon drunknade, för hon försvann i på en färja mellan Danmark och Tyskland. Hon levde ett ganska udda liv efter en traumatisk händelse i ungdomen.

När Mörck börjar utreda fallet börjar det dock hända saker. Det verkar i och för sig som att Merete hade fiender inom politiken, men lösningen på gåtan verkar ligga ganska långt bak i tiden…

Kvinnan i rummet är en spännande deckare av ganska klassiskt polis-snitt. Jag hade hört mycket gott om Adler-Olsen och böckerna om Avdelning Q, så mina förväntningar var ganska högt ställda. Visst levererar boken spänning, men jag saknar ändå något, jag blir inte riktigt engagerad. Men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som saknas! Carl Mörck är så bitter och trött så han är inte så rolig att läsa om, det kanske är det. Jag får väl läsa även Fasanjägarna och Flaskpost från P och se om Mörck piggar på sig lite.

Andra som läst och tyckt är Books on my mind, Hyllan och Annika.

Köp boken hos Adlibris eller Bokus till exempel.

Kvinnan i rummet (Kvinden i buret), 349 sidor (inbunden) Bokförlaget Bra Böcker 2011 

Annons

2 reaktioner till “Jussi Adler-Olsen – Kvinnan i rummet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s