Bokbloggsjerka om klichéer

I veckans jerka undrar Annika:

Finns det någon författare som i ditt tycke kommer undan med de så förhatliga klichéerna?

Det blir ett kort svar denna vecka. Nej.

Jag tror inte att det finns någon författare som i mitt tycke kan komma undan med att skriva dåliga klichéer. Men sedan finns det ju säkert en hel del författare som kommer undan med att skriva klichéer som jag kanske inte uppfattar som dåliga, eller som jag inte uppfattar alls, för att jag gillar dem. Men jag kan inte komma på något bra exempel!

Annons

9 reaktioner till “Bokbloggsjerka om klichéer

  1. I mitt inlägg skrev jag om deckar- och thrillergenren. Grejen där är ju att vi läsare ändå förväntar oss klichéer. Sen är det förstås inte alltid bra – och kan vara väldigt tröttsamt. Men de flesta skickliga deckarförfattare kommer ju undan rätt lätt med alla klich’eer..

  2. Ju fler svar jag läser i veckans jerka desto mer tror jag att klichéer och klyschor är en del av skönlitteraturen som sådan. Det är detta vi läsare förväntar oss. Men det får inte bli utslätande och fördummande.

  3. Håller med! Det är såklart så att det bara är de klichéer vi lägger märke till som eventuellt stör oss… Och förhoppningsvis sorteras ju böcker med alltför många klichéer ut redan på förlagen och blir aldrig utgivna, eller vad tror ni? Om de inte är skrivna av någon kändis, dristar jag mig till att påstå… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s