Tematrio: USA

I veckans tematrio frågar Lyran efter tre läsvärda amerikanska böcker. Det är ju trots allt USA:s nationaldag denna vecka!

temausa

En sådan här trio ska jag väl få ihop!

1. Douglas Kennedy: The Pursuit of Happiness. Min eviga käpphäst. Men den är så bra!

Hoppas Five Days som jag snart ska läsa blir någorlunda nästan lika bra.

2. JD Salinger: The Catcher in the Rye (Räddaren i nöden)

Jag läste den på svenska för femton år sedan kanske och sen dess har jag läst den några gånger på engelska, för fem-tio år sedan. Nyligen hittade jag den gamla fina översättningen till svenska av Birgitta Hammar som jag letat efter i minst tio år. Kul!

3. Carol Rifka Brunt: Tell the Wolves I´m Home. I min recension skrev jag att boken inte fastnade hos mig men så här två månader efteråt så tänker jag fortfarande på den ibland, och när jag ser den i hyllan blir jag  lite: ”ah…” ni vet?

Annons

9 reaktioner till “Tematrio: USA

  1. Jag är käringen mot strömmen och tycker Räddaren i nöden är dödstrist och seg… För mycket tonårspojkbok för mig.

  2. Jag minns inte vad jag tyckte om Räddaren i nöden, det är över 30 år sedan jag läste den, kanske ska ta och leta fram den igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s