Top Ten Tuesday: Skrämmande böcker

I veckans Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish ska tio skrämmande (intimidating) böcker listas.

toptentuesday

Jag går ut hårt men kör bara fem:

1. George RR Martin – Kampen om Järntronen. Den är skrämmande dels på grund av sitt omfång (en riktig tegelsten!) och dels på grund av att den är fantasy. Eller?

2. Marcel Proust – På spaning efter den tid som flytt. Den är skrämmande både i sin kulturella finhets-faktor och rent omfångsmässigt.

3. Gillian Flynn – Sharp Objects (Vass egg). Jag har ganska höga förhoppningar kring Flynn och är lite rädd att det ska bli pannkaka av alltihop.

4. Donna Tartt – The Goldfinch. Här är jag rädd att tycka lika illa (alltså inte tycka toppenbra) om den som om The Little Friend som jag hade höga förhoppningar på men inte gillade så mycket. Tror jag ska läsa om The Little Friend och se vad jag tycker nu.

5. Inbunda böcker som saknar sitt omslag är jag lite smårädd för. Jag har en hel del ärvda sådana och det blir inte av att jag läser dem för jag vill titta och läsa på omslaget för att få en känsla för boken, och ofta jämföra baksidestexten med handlingen under det att jag läser.

Annons

9 reaktioner till “Top Ten Tuesday: Skrämmande böcker

  1. Kampen om järntronen är ju lite jobbig för det räcker ju inte med en bok, de är ju många, gigantiskt tjocka… Jag har inte läst dem, men håller på och ser tv-serien och det klassas nog som fantasy, men för mig är det inte den där konstiga sorten som jag har svårt för. De ser ut som människor, miljön liknar vår egen… och så vidare.

  2. Game of Thrones böckerna är jättebra. Förstår din Donna Tartt rädsla, hade precis samma upplevelse av den boken.

  3. Håller med dig om böcker utan omslag. De blir så intetsägande.. och läskiga. Kampen om järntronen står och är skrämmande i min bokhylla också 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s