Bokbloggsjerka: Är du genrebunden?

I veckans jerka ställer Annika frågan:

Hur ”genrebunden” är du? Det vill säga vad förväntar du dig av en bok som är kategoliserad i en viss genre?

Detta var en intressant fråga som jag faktiskt aldrig funderat över förut! Jag har visserligen funderat över genrer, men inte genre-bundenhet.

Men genrebunden, nej det är jag nog inte. Däremot uppskattar jag nog böcker som går lite i gränslandet mellan olika genrer. Mycket som definieras som chick-lit (mer eller mindre riktigt) är ju mer eller mindre romaner. Hade det varit film hade man kanske kallat dem för drama, rätt och slätt? Funderar mer här.

Deckare har ju ofta en del relationer i sig, i deckarserier får man ju ofta följa polisernas/utredarnas inbördes och andra relationer, och det tycker jag ofta ger en annan dimension åt berättelsen.

Annons

18 reaktioner till “Bokbloggsjerka: Är du genrebunden?

  1. Men visst förväntar du dig att deckaren innehåller något brott som ska lösas? Jag hade blivit otroligt besviken och förvånad i alla fall 😉

  2. Jag är själv inte så förtjust när det blandar sig, jag gillar ”renodlade” böcker som håller sig till en viss genre, men såklart finns det undantag 🙂

  3. Som Nessers nyare deckare, de är ju egentligen inte alls polisromaner längre utan ”vanliga” romaner som bara råkar ha en mordintrig också. Gillar’t!

  4. Det är ju roligt om man inte blir så låst i att bara läsa vissa böcker utan våga sig över gränserna och det är ju klockrent då med böcker som flyter runt lite så man får ett smakprov av annat än det man är van 🙂

  5. Jag är ganska genrebunden när jag väljer bok, men sen tycker jag det är OK om författaren inte är det, så länge som boken är bra… Och jag gillar skarpt när deckare får ett liv och en personlighet som inte är direkt knutet till den historia som boken har som huvuduppgift att följa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s