Hembygden i litteraturen

Jag är född och uppvuxen i Bålsta (Mälardalen/Uppland) och den enda författaren därifrån jag känner till är Jan Fridegård. Men helt ärligt, jag har inte läst något av honom så jag vet inte hur många av böckerna som utspelar sig i Mälardalen…

I vilket fall som helst är Bålsta(borna) stolta över sin Fridegård. På min tid var en högstadieskola döpt efter honom. Jag gick i den andra. Nu har nog Fridegårdsskolan blivit ett gymnasium: Bildningsscentrum Jan Fridegård. Mitt gamla plugg, Kvarnbacksskolan, har blivit Futurum. Är det ingen hejd på fula skol-namn längre?! Men ok, flykt från ämnet…

Enligt källan till all sann kunskap, Wikipedia, så bodde Fridegård ett tag även i Vallentuna, där jag bor nu. Han förföljer mig! Eller är det tvärt om? Det är kanske för att jag inte läst Trägudars land ännu. Bäst jag gör det, den står på min boktolva!

Annons

En reaktion till “Hembygden i litteraturen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s