Tematrio: Elisabeth

I veckans tematrio hos Lyran ska tre böcker av eller med en Elisabeth (smeknamn godtages) listas.

Detta var svårt tycker jag! Men det gick till slut (tror jag), med några självklarheter och ett osäkert kort.

1. Elizabeth Bennet i Stolthet och fördom av Jane Austen är den första jag kommer att tänka på. Detta är en stark karaktär och kvinna. Och en läsvärd bok. Och sevärd teve-serie… Jag har skrivit mer om Stolthet och fördom här och här.

2. Elizabeth Gilbert har skrivit Eat Pray Love som verkar vara en bok man antingen gillar mycket eller inte alls. Jag gillade den mycket, jag tyckte även att filmen med Julia Roberts var bra. Gilberts andra bok, Committed, började jag läsa för något år sedan men kom inte igenom. Någon som läst och gillat och vet om det är ”värt” att fortsätta?

3. Lizzie i Ju mer jag ser dig av Louise Boije af Gennäs. Här chansar jag på att Lizzie är ett smeknamn för Elizabeth, men jag vet inte säkert. Boken handlar om Catta, Gunvor, Lizzie och Stella som under skoltiden hade ett band tillsammans. Under sina diverse trettioårs (och andra) kriser tar de upp bandet igen och vänskapen sätts på prov. Boken var bra, läste om den för något år sedan – efter att ha läst Högre än alla himlar var jag tvungen att ha mer och mer Boije af Gennäs!

Annons

8 reaktioner till “Tematrio: Elisabeth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s