Jane Austens tycke för hus

… är smått fantastiskt.

Hennes beskrivning av Barton Cottage, dit mamma och döttrarna Dashwood flyttar efter att pappa Dashwood avlidit och halvbrodern Dashwood (komplett med otrevlig fru) flyttar in på Norland, där familjen Dashwood dittills bott:

Som hus betraktat var Barton Cottage bekvämt och solitt byggt fastän litet. men som stuga betraktad hade den sina brister, ty byggnaden var regelbunden i formen, taket var tegeltäckt, fönsterluckorna var inte grönmålade och väggarna var inte täckta av kaprifolium.

Min fetmarkering. Är det inte underbart?!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s