Från A till Ö: A som i Elisabeth Andersson

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Jag kommer ju pina mina fina läsare med Jane Austen hela november, så det tänkte jag inte fortsätta med. Paul Auster känner nog också många till.

Elisabeth Anderssons debutroman heter På andra sidan Venus har beskrivits som en Djävulen bär Prada på svenska. Och det ligger väl något i det.

Maria Bergman har nyligen fått ett fint tidningsjobb. Gott så. Men i takt med hennes framgångar börjar hon misstänka att hennes chef och tidigare mentor Susannah Poirée Carlson känner sig hotad av henne och därför behandlar henne illa. Maria och en annan kollega börjar gräva i chefens liv och tydligen har hon några lik i garderoben…

Jag tycker det är intressant att lösa böcker som utspelar sig på arbetsplatsen och jag minns att jag läste denna när jag träffade min man för fem och ett halvt år sedan, så boken är lite kär för mig av den anledningen. Men jag tror den är bra även om man inte träffar kärleken när man läser den!

Har du någon bra författare på A att dela med dig av?

Annons

3 reaktioner till “Från A till Ö: A som i Elisabeth Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s