Tematrio – Island

Med anledning av Islands nationaldag den 17 juni är det isländskt i veckans tematrio hos Lyran!

Jisses… Den enda isländska boken jag kommer på att jag läst (en del av) är Eddan.  Jag har inte varit på Island men det är ett drömresemål! Islandshästar, varma källor, häftig natur, konstig mat… Men ok, får se om jag får ihop en trio idag ändå då:

1. Arnaldur Indridasons Glasbruket står hemma i hyllan och väntar. Har hört att den ska vara bra. Jag vet inte vad jag väntar på.

2. Jon Kalman Stefansson är ett namn som dyker upp i huvudet. Har jag hört en del gott om!

3. Snorre Sturlasons Eddan nämnde jag tidigare, och det är den enda isländska bok jag läst något i, men som sagt inte hela. Jag läste den som sagt i plugget och förmodligen för att man var tvungen, men jag har ändå för mig att jag tyckte den var rätt cool.

Svårt denna vecka! Min ambition att läsa litteratur från hela världen har fått lite mera bränsle nu, känner mig rätt peppad på Glasbruket faktiskt!

Annons

4 reaktioner till “Tematrio – Island

  1. Jon Kalman Stefansson var i Babel för ngn månad sedan, det var första gången jag hörde hans namn men det lät intressant. Kanske ska ge honom en chans? Men det känns mer som vinterläsning än sommarläsning av ngn anledning.

  2. Arnaldur och Eddan hade jag med, fast jag valde ”Poetiska Eddan”, den med Havamal. Island är hur häftigt som helst, jag skulle gärna läsa mer litteratur därifrån!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s