Det här med länkar till bokhandlar på nätet…

När jag skriver mina recensioner länkar jag alltid till den aktuella boken hos olika bokhandlar på nätet. Oftast länkar jag till Adlibris och Bokus. Tanken med det är förstås att  läsaren snabbt ska kunna klicka hem boken om hen tycker den verkar intressant. En service, liksom. Men jag servar mig själv också, eftersom mina länkar till bokhandelns sida också syns där, och att jag  på så vis får trafik tillbaka till mig.

När 5:2-dieten var som allra hetast i augusti fick jag stora mängder besökare från Adlibris och Bokus, och det är ju alltid tacknämligt.

Men det betyder inte att jag är de bokhandlarna trogna. Jag köper nog lika mycket böcker på nätet som i fysiska bokhandlar, och när jag handlar på nätet blir det nog lika ofta CDON som Adlibris eller Bokus. Varför länkar jag inte dit då? Bra fråga…

När jag så handlar på nätet brukar jag skapa kundkorgar på de tre ovannämnda näthandlarna och kolla vilken som blir billigast. Den tar jag. Så enkelt är det!

Annons

2 reaktioner till “Det här med länkar till bokhandlar på nätet…

  1. Jag länkar till bokhandlar mest för min egen skull, för att folk ska kunna hitta till min blogg. Men det är också för att jag tycker att det är bra att kunna klicka mig vidare från bokhandeln till en recension om boken. Så jag vill helt enkelt bidra till något som jag tycker är en smart lösning 🙂 Och jag gör precis som du, kollar vart den är billigast och köper därifrån.

  2. Jag länkar av egoistiska skäl i första hand, för att folk som är intresserade av boken också ska hitta till min blogg. Jag köper faktiskt mycket i vår lokala bokhandel, som jag vill gynna och där de nu känner mig så de ger mig rabatt ibland 😉 Det är mest till jul och barnens födelsedagar när jag storhandlar som jag handlar på nätet och då gör jag som du, skapar korgar och ser vilken som är billigast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s