Topp Tio Tacksamhet

Nu var det ett tag sedan jag var med i Top Ten Tuesday som arrangeras av The Broke and the Bookish. Ämnet för dagen är tacksamhet – det är väl dags för tacksägelsedagen snart. Den är ju mycket större i USA än här hemma, man kan ju undra om den kommer hit snart kanske? Idag ska vi i alla fall lista tio saker vi är tacksamma för, bokliga eller ej. Jag tänkte blanda och ge fem tacksamheter – högt och lågt, konkret och flummigt och ytligt och djupt.

toptentuesday

1. Att jag snart är klar med The Poisonwood Bible. Det har tagit mig en stor del av hösten att läsa den och jag vet inte riktigt varför det har varit så segt. Inte min typ av bok riktigt, den lockar mig inte så mycket till vidare läsning men den är inte heller dålig utan faktiskt riktigt intressant. Konstig kombo. När jag är klar med den tänkte jag i alla fall ägna resten av året åt ren lustläsning. Möjligen blir det ett tema för nästa år.

2. Att jag får välja helt fritt vad jag vill läsa. Det är befriande att inte ha en massa måste-läsning som tex kurslitteratur. Och så är det mysigt att bo i ett land där man får läsa vad man vill på vilket språk man vill.

3. Att det finns så många bra böcker att läsa. Uppenbart kanske men jag tycker det är helt fantastiskt att jag aldrig kommer känna att jag har läst alla bra böcker. Jag har (bland annat) en massa Gillian Flynn att upptäcka, en ny Donna Tartt, Kroppspanik, en härlig Lisa Jewell på sängbordet,  flera olästa Cornelia Read… I could go on forever, baby!

4. Att jag och mina nära och kära lever och är (hyfsat) friska. I begreppet ”nära och kära” inkluderar jag förutom närmsta familjen även mina vänner och så klart mina odjur: katterna Tarzan och Atlas och hästen Nikki. Katterna har nästan alltid någon skråma men jag är tacksam varje gång vi inte behöver ta dem till veterinären.

5. Att det snart är vår igen. Jo, faktiskt. Nu i mörka november är det ju närmre till fagra maj än det var i sköna september. Jag måste tänka så för att orka mig igenom den här tunga trista årstiden. Men snart kommer förhoppningsvis lite snö och lyser upp tillvaron. Och adventsljusstakar!

Annons

4 reaktioner till “Topp Tio Tacksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s