Martina Haag – Glada hälsningar från Missångerträsk

Mysig och härlig feelgood!

glada-halsningar-fran-missangertrask-en-vintersaga

Nadja är singel, bor i innerstaden i Stockholm, är lite över 40, driver en reklamljudstudio som går sådär och längtar efter barn. Hennes syster Lotta däremot, har barn men ett förhållande som går på sparlåga, milt uttryckt. De bor dessutom hemma hos handikappade och griniga svärfar, som hon får passa upp på i tid och otid. Och så bor de i byn Missångerträsk i Norrbotten. Ganska olika systrar med väldigt olika problem – Nadja är beredd att göra vad som helst för att få barn och Lotta behöver få igång sitt förhållande igen.

Systrarna bestämmer sig för att hjälpa varandra, eller snarare så får Nadjas kompis Katti en idé som gör att båda deras problem kan lösas. Men allt går inte som de har tänkt sig…

Vi får följa med på en smått galen resa som tar vändningar som faktiskt är ganska oväntade ibland. Det här är den första romanen jag läser av Martina Haag (tidigare har jag ju läst Heja, Heja! och Hemma hos Martina, som båda snarast är att betrakta som krönikesamlingar). Men hennes sätt att skriva och använda språket är det samma även i romanform – det är lättläst utan att vara banalt eller pladdrigt, engagerande men ändå lättsamt och framförallt väldigt, väldigt roligt. Typisk feelgood! Jag kan verkligen tänka mig att läsa hennes andra romaner också.

Jag kommer definitivt se filmen också, med Martina själv i huvudrollen!

Läs även vad Hyllan, Bokblomma och Bokhyllan tycker. Köp boken på Adlibris eller Bokus till exempel.

Glada hälsningar från Missångerträsk, 286 sidor (pocket) Piratförlaget 2011, Pocketförlaget 2012

Annons

2 reaktioner till “Martina Haag – Glada hälsningar från Missångerträsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s