Martina Haag – Heja, heja!

Rolig och medryckande krönikesamling!

heja heja

Detta var det första jag läste av Martina Haag och jag gillade det!

Jag har ju sett boken tidigare, och trott att det varit någon slags metodbok, eftersom undertiteln är Från att orka stappla 20 meter till att springa marathon, och visst får man ta del av hur Martina lyckades börja springa och visst skulle jag kunna göra likadant men det är ingen instruktionsbok utan snarare en samling lätt- och snabblästa texter med roliga och väldigt  träffsäkra observationer om löpning och löpare.

Någonstans skriver hon att hon inte tror att hon är byggd för löpning. Löpare är gjorda av balsaträ men själv är hon snarare gjord av järnek – det kanske till och med är farligt att springa då?

Jag känner igen det där tänket… Jag har själv ambitioner att löpträna till och från men jag har aldrig kommit längre än till att lunka en fyrakilometersrunda. Springa en mil, det borde en människa klara av. Jag är den där järnekstypen, verkligen ingen sprinter, men någonstans skulle jag ändå vilja klara att springa en mil utan att göra avbrott för att gå. Det behöver inte gå snabbt, men jag skulle vilja klara av det.

VI får se, om/när jag tar upp löpningen igen ska jag tänka på hur Martina gjorde. Hon klarade av att springa 12 minuter en dag, så nästa dag sprang hon 13. Sedan femkilometerslopp, sedan en mil och till sist ett marathon. Så långt har jag ingen lust att springa men man vet ju aldrig…

Om någon är intresserad av att läsa mer om att börja springa så rekommenderar jag ett besök hos 2xlblog. Jenny som driver den, har till sin stora förvåning blivit ”en sådan som springer” och just klarat av att springa en hel mil! Grattis!

Köp den på Adlibris eller Bokus till exempel.

177 sidor (pocket) Piratförlaget, 2013.

Annons

5 reaktioner till “Martina Haag – Heja, heja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s