Bokbloggsjerka: Standalone eller serie?

I veckans jerka frågar Annika om vi helst läser standalones eller serier.

Det jag gillar bäst är en blandning av både serier och fristående böcker.

Det är ju så härligt med en serie – man går in i den världen och lär känna karaktärerna där i flera böcker. Den senaste serien jag läste var Åsa Larssons deckarserie, och jag ville bara ha mer och mer, både av Rebecka Martinsson, kirunapoliserna och själva miljön. Och serien om Ruth Galloway – tänk om det bara hade varit EN bok?! Vad trist det hade varit…

Men samtidigt, ibland kan jag bli lite mätt på miljön. Då är det härligt med en enda riktigt bra roman. Men jag brukar faktiskt inte gilla ”serieförfattares” standalones, förutom möjligen Henning Mankells Kinesen. Peter Robinsons böcker om Alan Banks älskar jag, men jag har inte ens tagit mig igenom hans Before the Poison.

Så om jag behöver något utanför en serie, läser jag hellre en helt vanlig roman av en helt vanlig författare!

Annons

14 reaktioner till “Bokbloggsjerka: Standalone eller serie?

  1. Vissa serier blir man lite less på tillslut och tycker författaren skulle ha slutat när den var på topp! Det är skönt att ge sig in i en serie värld samtidigt som det ibland är bra med ett avslut efter en bok 🙂

  2. Det krävs väl mer av en ”riktig” roman medan kraven på en serie ofta kan vara lägre? Så alla serieförfattare lever inte upp till förväntningarna när de sedan ger sig på en fristående.

  3. Ibland blir jag hejdlöst trött på serier och då är det befriande att läsa en fristående och veta att när boken är slut, ja då är den slut 🙂

  4. Ja, det där stämmer – några författare ska skriva serier för det är just det som de är bra på, medan andra är bra på ”ensamma” böcker! Byter de roller så blir det inte alltid så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s