Åsa Larsson – Till dess din vrede upphör

Åsa Larsson blir bara bättre och bättre!

till dess din vrede

Jag upptäckte Åsa Larsson på riktigt först den här sommaren. Och vilken upptäckt sedan, hon har verkligen tagit sig in på min favoritlista! Jag läste Solstorm ett tag efter att den kom ut och tyckte nog att den var helt ok. Sedan såg jag filmen och den var inte lika bra tyckte jag. Så gick det några år och i somras läste jag Till offer åt Molok och blev helt fast. Hon fångade mig från första sidan. Som tur var kunde jag låna de andra böckerna av samma person (min fina faster!) som jag hade lånat Molok av, så jag kunde bara fortsätta vara i Rebecka Martinsson-världen. Det har varit bra läsning, men jag tycker nog att Till dess din vrede upphör och Till offer åt Molok var allra bäst. I de andra (Det blod som spillts och Svart stig) tyckte jag inte att deckargåtan var lika stark och intressant som i de två senaste.

Till dess din vrede upphör är riktigt tät och spännande. Två ungdomar, Wilma och Simon som dykt på ett störtat flygplan, är försvunna, förmodat döda men har de blivit mördade? Vi får följa Wilma, som spökar lite för Rebecka och försöker leda in henne på rätt spår. Det här övernaturliga inslaget tycker jag är riktigt skickligt hanterat! Det för historien framåt och fördjupar den.

Något annat som också för historien framåt och fördjupar den är tillbakablickarna, som hör samman med vraket som Wilma och Simon dyker på. Vi kastas tillbaka till fyrtiotalet och problematiken med tyskvänligheten. Vi får lära känna den obehagliga familjen Krekula i både då- och nutid och det är en bekantskap jag i verkliga livet gärna är utan. Hu.

Alltså, om du inte redan läst Åsa Larsson, så gör det nu! Hon är lysande!

Köp den på Adlibris eller Bokus till exempel.

Andra som läst och tyckt är Johanna Ögren på Bokhora, Carolina läser och Erik Löfvendahl på SvD.

Till dess din vrede upphör, 321 sidor (pocket) Albert Bonniers förlag 2011

Annons

3 reaktioner till “Åsa Larsson – Till dess din vrede upphör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s