Livsstilsförändringen har en vinnare!

Augusti. Skolstart, nystart. Gå tillbaka till goda vanor du hade innan semestern, fortsätta hålla fast vid dem även när hösten kommer eller hitta dem överhuvudtaget? Jag blir alltid ganska peppad på hösten – både med motion, matvanor och annat. Och jag är nog inte ensam!

För att själv få lite tips och för att få igång tankar och diskussioner lottar jag i samarbete med 2xlblog ut boken Hur jag besegrade mina hjärnspöken, en bok i dagboks/bloggformat som tar sin början den 9 augusti.
För att vinna skulle man svara på frågan:
Vad är ditt bästa tips för att skapa och behålla motivation att hålla fast vid en förändring?

Det har kommit in tre mycket bra tips om hur man håller fast vid en förändring även när motivationen tryter! Tack alla!

Helena tipsar om att avleda sig själv som man avleder ett litet barn som trilskas genom att skaffa sig något roligt att göra i stället för det destruktiva.
Bra tips, tack!

P tycker att man öva på att vara snäll mot sig själv. Alltså att göra saker man tycker om varje dag och ha tålamod med sig själv när det går snett. Det hjälper mig att både komma igång, inte ge upp och att fortsätta, för sakta men säkert lär jag mig tycka om mig själv, och när jag tycker om mig själv vill jag ju ta hand om mig på bästa sätt. Men det är svårt att lära om, så det måste övas på. 🙂
Tack för det, P!

Malin tror på att prata med andra om vinsterna av förändringen. När man säger saker högt har de en tendens att blir mer sanna och mer på riktigt. Också att se skillnader, skriva hur man mår i dagsläget och sedan skriva med jämna mellanrum och se tillbaka; hur mycket bättre mår jag?
Tack Malin!

Vad är mitt bästa tips, då? Mina två cent i debatten…. Förutom de tre bra tipsen ovan är det nog att bestämma sig. Kanske med hjälp av en lista för/emot. Eller med en stunds eftertanke innan jag gör mina val.
Den gamla livsstilen är bekväm för då kan jag ligga i soffan och äta praliner. Men jag kanske inte kan klä mig i de kläder jag vill, orkar inte leka med barnen, springa (halv)milen på önskad tid och så tycker jag att jag är ful. Den nya livsstilen är lite jobbig för jag måste köpa träningskläder, jag saknar godiset/snuset/rökat/gräddsåsen och så måste jag gå och träna/ut i spåret och springa… Men en ny livsstil kanske innebär att jag helt plötsligt känner att jag är stark, att min kropp känns hälsosam och så känner jag mig både levande och snygg. Jag kommer i kläder jag bara drömt om i åratal och jag orkar springa en hel mil! Jag sover bättre och magen mår bra.
När man har gjort en för/emot-lista har man kanske en måltid i huvudet – en känsla, en doft, en smak. Då är det lättare att välja rätt!

Och boken går till… Helena! Grattis! Den kommer med posten, förhoppningsvis i slutet av denna vecka.

Jag hade gärna skickat boken till er alla tre, men tyvärr har jag bara en bok att skicka. Men jag tycker att alla som håller fast vid en livsstilsförändring är riktiga vinnare!

Du som inte vann eller deltog kan beställa boken här.

Annons

En reaktion till “Livsstilsförändringen har en vinnare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s